Fudgekladdkaka!

100 gram smör
3 dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fudgeglasyr:
1 dl vispgrädde
100 gram mörk choklad
1 tsk vaniljsocker

Strössel/kokosflingor/hackade nötter till garnering

Kladdkaka
Smält smöret. Vispa upp ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i äggvispet tillsammans med det smälta smöret. Rör inte mer än tills dess att smeten blandats ihop.
Häll smeten i en smord och bröad form, grädda längst ner i ugnen på 200graders ungsvärme i ca 14minuter. Prova med en sticka, den ska vara kladdig.

Fudge
Hacka chokladen fint. Koka upp grädden i en kastrull och ta sedan bort från plattan. Rör ned chokladen i grädden tillsammans med vaniljsocker. Rör tills chokladen smält.
Låt fudgen svalna & tjockna en aning, häll sedan över den ljumna kladdkakan. Låt kakan svalna och ställ sedan i kyl för att stelna, gärna under natten.
Dekorera med strössel, nötter eller något annat du tycker är fint. Servera sedan kall, gärna med glass eller grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0